Geleceği Yazanlar

Kendini Keşfet, Mesleğini Seç!

2014 yılı LYS sonuçlarının açıklandığı bugünlerde, gelecek yıl üniversite sınavına gireceklerin maratonu da başlamış oldu. Önümüzdeki birkaç aylık süreç içinde milyonlarca öğrenci, hayatlarının bundan sonraki kısmına yön...

2014 yılı LYS sonuçlarının açıklandığı bugünlerde, gelecek yıl üniversite sınavına gireceklerin maratonu da başlamış oldu. Önümüzdeki birkaç aylık süreç içinde milyonlarca öğrenci, hayatlarının bundan sonraki kısmına yön verecek çok önemli bir kararı alacak: "Hangi bölümü seçmeliyim?"

Bu noktada TÜSİAD gençlerin meslek seçimi ve kariyer süreçlerine katkıda bulunmak amacıyla "Ne Okusam? Ne Olsam?" başlıklı bir proje başlattı. Proje kapsamında, farklı sektörlerden başarılı girişimci, çalışan, yönetici, sanatçı ve akademisyenler kendi kariyer hikâyelerini izleyicilere aktarıyor. Yaklaşık 2,5 dakikalık bu kısa videolar ile farklı iş alanları ve meslekler tanıtılıyor. İlk aşamada, 20 video projenin web sitesinde yayınlandı.

Geleceği Yazanlar ekibi olarak, bilgisayar mühendisliği ve programcılık bölümlerini seçecek olarak arkadaşlarımıza, tercihlerini doldurmaya başlamadan önce www.neokusamneolsam.org adresindeki web sitesine göz atmalarını "şiddetle" tavsiye ediyoruz.

Akademik yıl başladığında, nasıl olsa üniversitenizde yapacağımız etkinliklerde buluşacağız :).

Yorumlar

Esra Altıntaş
08.08.2014 - 10:36

Merhaba,

Üniversite tercihleri yapıldı hatta yerleştirmeler de yapıldı; ancak daha sonra bu yazıyı okuyacaklar için "bilgisayar mühendisliği ve programcılık bölümleri" demek yerine "Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilisim Sistemleri, Yönetim Bilişim Sistemleri, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği gibi bilgisayar bilimi ile ilgili bölümleri" deseydiniz daha iyi olabilir.