Geleceği Yazanlar

Paha Biçilemez Yarışma: MasterCard Masters of Code

Daha önce Geleceği Yazanlar'ın Android uygulamasını birlikte geliştirdiğimiz için hepimiz birbirimizi çok iyi tanıyorduk. "Tasarımda en iyi kim, takıma kim liderlik yapabilir, kimler front-end, kimler back-end'de iyi?" bu soruların cevabını biliyorduk. Yazıma devam etmeden önce sizlere takım arkad...

Taner Utku |

04.11.2015

Daha önce Geleceği Yazanlar'ın Android uygulamasını birlikte geliştirdiğimiz için hepimiz birbirimizi çok iyi tanıyorduk. "Tasarımda en iyi kim, takıma kim liderlik yapabilir, kimler front-end, kimler back-end'de iyi?" bu soruların cevabını biliyorduk.

Yazıma devam etmeden önce sizlere takım arkadaşlarımı tanıtmak isterim;

*Ekip: Master of Cities

Hackathon'a iki hafta kala katılmaya karar verdik. İstanbul için belirlenen konu "Mağaza içi ve çevrimiçi seyahat alımları" idi. Bu konu hakkında bir oyunlaştırma yapıp kullanıcıları alışveriş yapmaya yönlendirecek bir fikir bulmamız gerekiyordu. Saatler süren Skype görüşmelerinden sonra fikrimizi bulduk ve geliştirdik. Bu fikre yarışmanın sonuna kadar inandık. Fikir, bir mobil uygulamada yeni gidilen bir şehirdeki görülmesi gereken yerleri listelemek ve kullanıcıya görevler vermekti. Tüm bu görevleri yaptığı zaman kullanıcı şehrin efendisi yani uygulamamızın ismiyle söyleyecek olursak "Master of City" olacaktı. Eğer farklı bir şehrin görevlerini görmek isterse kullanıcıyı uçak biletleri sayfasına yönlendirip, indirimli bilet fiyatları sunacaktık.

 

Yarışma başlıyor

3 Ekim'de Hackathon'un yapıldığı yer olan Koç Üniversitesi Kuluçka Merkezi'ne ilk gelen ekip bizdik. Bu sayede çalışmak için istediğimiz yeri seçebildik. Açılış konuşmalarının ardından gizli API açıklandı. Yarışma günü açıklanan bu API Lost & Stolen Account List API yani kayıp ve çalınan hesapları bize sunan API'ydi. Saat 13:00'da kodlama başladı. Daha önceden fikrimizi geliştirip geldiğimizden fikir geliştirme aşamasında zaman kaybetmemiş olduk. Feyza sayfaları tasarlamaya başladı. Projeyi bitirmek için 24 saatimiz vardı. Öncelikle API kullanmadan uygulamayı geliştirmeye başladık. Daha sonra API'leri incelemeye başladık. Yarışmadan önce açıklanan API Simplify Commerce API'ydi. Bunu bilet sayfasında kullanıcı ödeme işlemi yaparken kullandık. Verdikleri test kart numaraları ile ödemenin gerçekleştiğini görmüş olduk. Elbette API'leri kullanırken birçok sorunla karşılaştık. Bu sorunları çözmek için oradaki Simplfy Commerce geliştiricilerine sorularımızı sorduk ve her zaman bize bir cevap ile geri döndüler.

*API sorununu çözmeye çalışırken.

Kodlamaya Hackathon'un son saniyesine kadar devam ettik. Saat 13:00'da kodlamayı bitirdik. Neredeyse projemizin tamamı bitmişti ve daha sonra sunuma hazırlanmaya başladık.

*Görev tamamlandı.

*Simplify Commerce ekibinden Peter van der Linden ile jüri değerlendirmesini beklerken.

Uygulamamızı Eren'in sunması için hepimiz hemfikir olduk. Hepimiz çok heyecanlıydık, özellikle Eren. Buna rağmen sunumumuz harika geçti ve hepsi birbirinden iddialı 5 uygulama ile birlikte bizim uygulamamız da finalist olarak açıklandı. Finalist olarak açıklanan takımlar tekrar sunum yaptılar. Jüri bu sunumlar sonucunda değerlendirmesini yaptı ve sonuçları açıklamak için herkes tekrar toplandı. Yarışma sonunda 3. olarak anons edildik. Hepimizde buruk bir sevinç vardı çünkü projemize çok güveniyorduk ve birinci olmayı çok istiyorduk. "Nane" isimli uygulama ikinci, "Mobil Bayi" isimli uygulama ise Masters of Code İstanbul'un kazananı oldu. San Francisco'da Türkiye'yi temsil etme şansını yakalayan Mobil Bayi ekibine orada bol şans diliyorum. Umarım ilk defa gerçekleştirilen Masters of Code Yarışmasında Türkiye'ye birinci olarak geri dönerler.

*Ekip: Master of Cities, 3.lük ödülü

 

Teşekkürler

Hackathon sonunda MasterCard Türkiye Genel Müdürü Mete Güney yanımıza geldi ve bizimle sohbet etti. Uygulamamızı gerçekten beğendiğini ve kazanamadığımız için üzülmememizi söyledi. Bu sözleri ondan duymak hoştu. Gelip bizlerle konuşması çok nazikti. Onunla çalışanlar gerçekten çok şanslılar.

Takım arkadaşlarım; Feyza Okumuş, Abdullah Sarıkaya, Eren Utku ve Yasin Arslan'a, MasterCard Türkiye Genel Müdürü Mete Güney ve bu Hackathon'u İstanbul'a getiren tüm MasterCard ekibine, yarışmanın organizatörü olan AngelHack'e ve ekibine, her sorunumuzda yardımımıza koşan Simplify Commerce ekibine ve fikir aşamasında bize yardım eden Eren Beksal Bektaş'a teşekkür etmek isterim.

Taner Utku |

04.11.2015

Yorumlar

kerim
19.01.2020 - 05:49

Havuz malzemeleri havuz kimyasalları online satış mağzası 

https://www.ehavuzmarket.com/

Süleyman BAKAN
04.11.2015 - 11:35

Başarılar Hepinizi Tebrik Ederim Arkadaşlar.

Volkan Kılıç
05.11.2015 - 11:29

Tebrikler, başarılarınızın devamını dilerim.

Taner Utku
05.11.2015 - 02:54
Teşekkürler :)
Taner Utku
05.11.2015 - 02:54
Teşekkür ederiz :)
Ege Özata
11.11.2022 - 01:06

tebrikler