WMAppManifest.xml dosyasında düzenleme yapabilmek için, Properties klasörüne girdikten sonra WMAppManifest.xml dosyasını açmanız gerekir.
Bu işlemi yaptıktan sonra karşınıza manifest dosyasına ilişkin bir pencere gelir.
Application UI penceresinde, uygulamanıza ait simge dosyalarını, desteklediği çözünürlükleri ve uygulama yüklendiğinde görünecek ismi belirleyebilirsiniz.
Eğer uygulamanızda büyük bir uygulama alanı kullanacaksanız, Support for large Tiles seçeneğini işaretlemeniz ve Tile Images kısmındaki Large bölümünden resmimizi seçmeniz gerekir.
Capabilities penceresinde ise uygulama içinde kullanacağınız Cihaz Yeteneklerini belirleyebilir ve buna göre kullanıcıdan izin alma işlevlerini otomatik olarak yerine getirebilirsiniz.
Örneğin, cihazın internet bağlantısını kullanacaksanız, ID_CAP_NETWORKING seçeneğini veya bir numarayı aramanız gerekiyorsa, ID_CAP_PHONEDIALER seçeneğini işaretlemeniz gerekir.
Requirements penceresinde, bu uygulamayı yükleyecek olanlar için kısıtlamaları belirtebilirsiniz:
Örneğin, eğer kullanıcının cihazı NFC’yi desteklemiyorsa ID_REQ_NFC seçeneğini işaretleyerek kullanıcının bu uygulamayı yüklemesini engelleyebilirsiniz. Kullanıcının cihazında olmayan her özelliği buradan belirtebilir ve yüklenme işlemini kısıtlayabilirsiniz.
Packaging kısmında, uygulama paketine yönelik bilgileri görebilir, düzenleyebilir veya kullanılan dilleri ve desteklenen dilleri belirtebilirsiniz.
Şekilde, varsayılan durumda Turkish (TR-tr) dili kullanılırken, desteklenen dillerde de Turkish seçilmiştir. Burada yapılan işlem, aslında dil ayarı Türkçe olmayan cihaz sahiplerinin bu uygulamayı yüklemesini ve kullanmasını engellemeye yönelik bir işlemdir. Eğer farklı dillerin de desteklenmesini istiyorsanız, Supported Languages kısmından istediğiniz bir dili seçerek, o dil ayarı yüklü cihazların da uygulamanızı kullanmasını sağlayabilirsiniz.