Soru & Cevap

Mdf dosyasından yedekleme ve güncelleme ...

24.11.2017 - 03:24

C# ile yaptığım programın veri çekişini Mdf dosyası üzerinden yapıyorum ve yedek alıp yedeği tekrar yükleme işlemini nasıl yapacagimi söyler seniz sevinirim.

235 Görüntülenme

1 Cevap

Sitedeki sorulara cevap verebilmek için giriş yapın ya da üye olun.

Profile picture for user chnkyn01
chnkyn01
24.11.2017 - 04:06

sql de database üzerinde sağ tıklayıp-tasks-back up seçeneği ile .bak uzantılı yedek alabilirsin.ayrıca yine sağtıklayıp - tasks - generate script ile .sql uzantılı yedek te alabilirsin.

yedekleri yüklemek için önce sql de boş bir veritabanı oluştur.

.bak uzantılı yedeği yüklemek için bu db üzerinde sağ tıklayıp - tasks - restore - database ile yükleyebilirsin ( boş db ye)

.sql uzantılı dosyayı yüklemek için .sql uzantılı yedeği birlikte aç diyerek sql management studio yu seç.kod olarak yüklenir.daha sonra üst dropdown kısmında yedeği yükleyeceğin database ' i seç.nasıl yapıldığını bilmiyorsan  bu kodların en üst satırına   

use databaseadı

go

şeklindeki bu 2 satırı yaz ve execute yap.kendisi yeni db içine yedekteki tabloları,sp,view,trigger vs ne yedeklemişsen onları yükleyecektir.

 

 

.mdf uzantılı dosya yedeği almak için database üzerinde sağ tıklayıp - detach ile alabilirsin.

.mdf uzantılı dosya yedeğini yüklemek için genel databases klasörü üzerinde sağtık-attach ile yükleyebilirsin.yetkin yoksa veya uyuşmazlık sorunu varsa hata verecektir.

üstten anlattım detaylarını araştırman lazım