Soru & Cevap

ASP.NET JSON Web Servis ...

14.04.2015 - 03:44

Android için bir web service yazmalıyım. 

Görsel kaldırıldı.

Yukarıdaki tabloları mssql de oluşturdum. Yapmak istediğim olay android tarafında kullanınıcı girişi yaptırıp (ID ve Password u post yaptırıp) eğer kullanıcı girişi başarılı ise bana o kullanıcının almış olduğu dersleri ve isimleri ilişkili tablolardan çekecek bir servis yazmak. Daha önce normal get ve post işlemleri yapan asp servisi yazdım ancak post yapıp daha sonra dönen değere göre get işleminin nasıl yapılacağını bilmiyorum. Bu konu hakkında bilgisi veya kaynağa sahip olan var mı acaba?

 

4 Görüntülenme

2 Cevap

Sitedeki sorulara cevap verebilmek için giriş yapın ya da üye olun.

Profile picture for user green_day
green_day
17.04.2015 - 01:19

Cevabınız için teşekkürler. Gidiş yolu hakkında az çok fikir sahibi oldum ben asp.net nerdeyse hiç bilmiyorum kodsal olarak sıkıntı çekiyorum zaten :/ Gösterebileceğiniz kaynak veya örnek varsa elinizde paylaşabilir misinz?

picture-44183-1423566952.jpg
alperkavusturan
16.04.2015 - 10:45

Yapmak istediğin şeyi doğru anladıysam;

Bir login ekranı ile giriş kontrolü yapacaksın ve başarılı ise bu girişi yapan kullanıcının bilgilerini ekrana getireceksin. 

Burada yapman gereken bir giriş kontrolü için success ya da error dönüşü veren basit bir web servis yapmak.Eğer success dönerse aldığın kullanıcı adı verisini parametre olarak kullanarak yeni bir web servis çağırmak.Bu da aldığı dersleri dönerse sorunun cevabı ortaya çıkmış olur sanırım.