Soru & Cevap

Web Service de json veri sıkıştırma? ...

24.02.2014 - 12:53

Merhaba arkadaşlar; #sondakika haber projem bulut alt yapısı içerisinde devamlı internetten veri çekme üzerine kurulu. Json verisi ile veriyi çekmekte. Normal olarak da internet verisi harcamakta. Ancak ben json verisi iletişimde veriyi sıkıştırıp json verisini öyle gönderme ve cihazda bu sıkıştırılmış veriyi açıp json'u öyle okuması ile ilgili kafa yoruyorum. Son sınıf için veri sıkıştırma dersinde bazı algoritmalar gördük ve bende kendi çapımda uğraşıyorum. Ancak kafamda şu soru takıldı. Sıkıştırılmış veriyi cihazda çözerken çok fazla zaman harcama gibi bir sorunla karşılaşabilir miyim? Bununla ilgili ne tarz algoritmalar üzerine kafa yorabilirim? Fikir konusunda yardımcı olabilir misiniz?

whatsapp, twitter gibi uygulamalar çok fazla internet harcamıyor. Bunların alt yapısında bu şekilde bir veri sıkıştırma olabileceğini düşünüyorum.

115 Görüntülenme

2 Cevap

Sitedeki sorulara cevap verebilmek için giriş yapın ya da üye olun.

Profile picture for user Akeron
Akeron
24.02.2014 - 03:04

Coşkun arkadaşımın da dediği gibi. JSON'ı REST bir webservice de kullanıyorsan şayet HTTP protokolu üzerinden bu işlem yapıldığından ötürü, response header'ına:

Content-Encoding: gzip

İbaresini ekleyerek sıkıştırmayı sağlayabilirsin.

Şayet üzerinde uğraştığın uygulama hassas veri alışverişi yapıyor ise SSL, eğer giriş yapan kullanıcıların kendilerine ait verileri görmesini ve başka verilere ulaşmamasını (Authentication ve Authorization) içeren bir uygulama ise OAuth'a bakmanı tavsiye ederim.

Profile picture for user coskungun
coskungun
24.02.2014 - 01:43

Merhaba 

Gzip formatında veri gönderip alabilrisin. Konuları araştırmanı tavsiye ederim.