Soru & Cevap

Backgorund da programı çalıştırma, Telefon açıldığında uygul ...

27.10.2013 - 11:33

1- Bir uygulama yapıyorum ve mantığı Alarm ile aynı. Timer kullanarak bi metod yardımıyla 55 saniyede 1 metodu çalıştırıp şuanki saat ile db de kurulmuş saatleri karşılaştırıyorum. Programı kullanıcı Terminate yapsa da arka planda işlem yapabilmem gerek. Bunu nasıl sağlayacağım. iOS7 de kullanıcı tab tuşuna 2 kere basınca görev yöneticisi çıkıyor ve uygulamayı yukarı doğru atınca kapanıyor. Sanırım o willTerminate oluyor. Onun içinde Timer ile kontrol yaptığımda selector: deki metodu çalıştırmıyor. Arka planda uygulamayı çalıştırıp, 55 saniyede 1 zaman kontrolü yapmam gerek benim bunu nasıl sağlarım?

2- Birde böyle bir uygulamada telefon açıldığı gibi programı arkaplanda kullanıcı girmesede çalıştırmaya başlamam lazım onu nasıl sağlarım?

3- Diğer bir soru eğer kullanıcı uygulamadaki meşgul(toplantı) modunu aktif ettiyse gelen aramaları reddetip bir metod uygulatmak istiyorum. Sanırım CoreTelephony framework ü ile ilgili ama anlayamadım.

 

11 Görüntülenme

2 Cevap

Sitedeki sorulara cevap verebilmek için giriş yapın ya da üye olun.

Profile picture for user birtan24
birtan24
16.05.2017 - 03:34

Evet benim android de böyle bir sorunum var. Kullanıcı uygulamam içerisinden kapatmadıkça uygulamanın sürekli arka planda çalışması gerekli ayrıca arka planda çalıştığını göremiyorum, Bunun birde üst kısımda çevrimiçi ve çevrimdışı simge yapmam gereli bu konuda yardımlarınızı fikir olarak rica ediyorum. Saygılarımla 

Profile picture for user abdulbasit.tanhan
abdulbasit.tanhan
02.11.2013 - 05:40

iOSta uygulamayı terminate ettiğinizde uygulamanız tamamen kapanmış oluyor. Burdaki terminate-ten kasıt home butona iki kere basarak arka plandaki uygulamarı öldürmek. Kullanıcı uygulamayı tamamen öldürmediği sürece arka plana aldığınızda kısa bir süre için size çalışma zamanı sunuyor. Bunun için yapacağınız işi bir backgorund taskına eklemeniz gerekiyor.

Maalesef kullanıcı etkileşimi olmadan bir uygulamayı ayağa kaldırma şansınız yok. Push notification veya local notification ile kullanıcı uyarıp, uyarı sonrası uygulamanıza yönlendirme şansınız var.

Maalesef aramaların arasına girip müdahale etme şansınız yok. Operatorler bunu şebeke üzerinden yapabiliyor. Örnek statune.