Geleceği Yazanlar

Mobil Uygulamamızı Geliştiriyoruz - 3. Hafta

Haftaya başlar başlamaz, topluluğumuzla birlikte bir ürün çıkarmak için açmış olduğumuz tasarım talebi çağrımıza dönen arayüz tasarımlarını inceleyerek uygulamamız için en uygun tasarıma karar verdik. Bu tasarımı bize gönderen Feyza Okumuş ...

Gizem Nur Yurdagül |

29.09.2015

Haftaya başlar başlamaz, topluluğumuzla birlikte bir ürün çıkarmak için açmış olduğumuz tasarım talebi çağrımıza dönen arayüz tasarımlarını inceleyerek uygulamamız için en uygun tasarıma karar verdik. Bu tasarımı bize gönderen Feyza Okumuş ile iletişime geçerek kendisini çalışmalarımızı sürdürdüğümüz Karaköy'deki Geleceği Yazanlar ofisimize davet ettik. Hafta ortasında ekibimize dâhil olan Feyza ile tasarımımızın son halini netleştirmek için yaptığımız toplantıda, bizim şu ana kadar ortaya çıkardığımız tasarım çalışmaları ile Feyza'nın çalışmalarını görsel, kullanıcı tecrübesi, uygulama bütünlüğü gibi farklı açılardan inceledik. Ortak karar neticesinde her iki çalışmanın harmanlanmasına karar verdik.

Feyza uygulama tasarımının son halini ortaya çıkarmak için çalışmalara başlarken, biz de elimize ulaşan API'leri kullanarak tasarımın içini doldurmak için hızlıca kodlamaya başladık. Üç hafta boyunca olduğu gibi bu konuda da iş bölümü yaparak görev dağılımı oluşturduk ve çekilecek olan verileri gruplandırarak hepimizin görevini belirledik. Uygulama içindeki Eğitim, Blog, Etkinlik, Elçiler, Profil, Bize Ulaşın ve uygulama içi arama yapabileceğimiz sayfaların tamamlanması görevlerini ayrı ayrı birer elçiye atadık. Atadığımız görevlerin takibi için bir görev takip sistemi belirleyerek tüm süreci sistem üzerinden daha rahat ve sistematik olarak takip ettik. Bu şekilde iş süreçlerini daha verimli hale getirerek planlı ilerledik.

Hafta sonunda hepimizin görevini tamamladığını ve bunu yine yardımlaşarak başardığımızı ayrıca belirtmek isterim. Haftanın en sevindirici haberiyse Volkan Kılıç'tan geldi. Kendisi haziran ayında Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nden mezun olmuştu ve bu hafta topluluk süreçlerimizin yönetiminde, Artistanbul'da çalışmaya başladı. Yeni işini tebrik eder, başarılar dilerim.

Ekip olarak çalışmanın ve bir ürün ortaya çıkarmak için bir adım kalmış olmasının ne denli heyecanlı olduğunu bize yaşatan bu muhteşem ekibe, bu denli büyük ve kurumsal bir projede bulunma şansını bize sunan Mehmet Aca ve Geleceği Yazanlar'a teşekkürü borç bilirim.

Gizem Nur Yurdagül |

29.09.2015

Yorumlar

Volkan Kılıç
29.09.2015 - 04:21

Emeği geçen herkese kocaman teşekkürler.

Atalay Keleştemur
05.10.2015 - 01:01

Gerçekten çok güzel bir çalışma oldu. Herkese teşekkürler, tebrik ederim.