Geleceği Yazanlar

Web 301 Eğitimlerimiz Yayında

Merhaba, ben Berkin Bozdoğan! Esas mesleğim sorulduğunda, kendimi gazeteci veya bilişim muhabiri olarak tanıtıyorum. Matbu dergilerin son zamanlarından bu yana bilişim basınında çalıştığım ve son yıllarda bolca İnternet üzerinden yayınlanan video inceleme, konu anlatımı ve düze...

Berkin Bozdoğan |

06.07.2015

Merhaba, ben Berkin Bozdoğan! Esas mesleğim sorulduğunda, kendimi gazeteci veya bilişim muhabiri olarak tanıtıyorum. Matbu dergilerin son zamanlarından bu yana bilişim basınında çalıştığım ve son yıllarda bolca İnternet üzerinden yayınlanan video inceleme, konu anlatımı ve düzenli programlarda bulunduğum için birçok üyemiz hâlihazırda ismimi duymuş olabilir. Şu sıralarda, tam bir süre vermek gerekirse, haziran ayının başından bu yana, Geleceği Yazanlar ekibinde topluluk yöneticisi olarak çalışıyorum. İşin mutfağında kaldığım bu süre içinde henüz sadece üniversite temsilcisi arkadaşlarımıza bir araya geldim. Müteakip günlerde daha fazla etkileşimde bulunacağız ve görüşme fırsatı yakalayacağımıza eminim.

Bilişim basınında klavye arkası ve kamera önünde uzun süre geçirmem haricinde, sistem yöneticiliği ve bir projede web geliştirme yaptım. Bilişim güvenliği, sanallaştırma, donanım ve mobil cihazlar konularına özel ilgim olduğunu da eklemeden geçmeyeyim. Bana her zaman ulaşabilir, sorularınızı yöneltebilirsiniz.

 

Web 301: JavaScript ile bir adım sonrası

Temel HTML konularını işlediğimiz Web 101 ve onun üzerine daha geniş kapsamlı yetenekleri kullanarak inşa ettiğimiz HTML5 ve CSS içerikli Web 201 derslerimizden sonra çok daha dinamik ve kullanıcıyla etkileşime geçebilen JavaScript'i temel aldığımız Web 301 derslerimizi yayına açmış bulunuyoruz.

JavaScript, tarayıcıdaki bileşenlerin kullanıcıyla etkileşime girebilmesini kolaylaştıran bir betik dili. HTML içinde yazdığımız JavaScript kodu bize sayfadaki yapısal elemanları dönüştürme ve niteliklerini değiştirme gibi yetenekler kazandırıyor. Dolayısıyla çağdaş web siteleri kodlarken JavaScript'siz olmaz desek yeridir.

JavaScript konusunu işlediğimiz Web 301 dersimiz, bugüne kadar hazırladığımız en kapsamlı ders içeriklerini barındırıyor ve 80'in üzerinde ders konusuna sahip. HTML ve CSS bilginizin üzerine inşa edebileceğiniz önemli yetenekler kazandıracağını düşündüğümüz JavaScript eğitimlerinin devamı da hazırlık aşamasında.  Web geliştirme derslerimiz 302 numaralı jQuery eğitimiyle devam edeceğini ve bu derslerin hazırlanmasında sona yaklaştığımızı da yeri gelmişken söyleyelim.

Web 301 JavaScript eğitimlerimize ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Yeni eğitim ve etkinliklerde görüşmek dileğiyle.