Kişisel Sayfaları
İlgi Alanları
Hakkında
I design PCBs(with Proteus or Altium Designer) for seminal/special projects. I'm doing this with peripherals and microcontrollers. I'm programming to microcontrollers with C and C++. I can use compone...
I design PCBs(with Proteus or Altium Designer) for seminal/special projects. I'm doing this with peripherals and microcontrollers. I'm programming to microcontrollers with C and C++. I can use components such as XBee, ESP8266, etc. And I worked on wireless communication and I know a beginner level knowledge wireless communication protocols. I can work with communication and peripherals. I have a grasp of wire communication protocols (RS 232/485, UART, SPI, I2C). My interests are robotic vehicles.
İş Tecrubesi
Bilgisayar & Yazıcı Tamiri
Bilgisayar Yazılımı
Merkezi soğutma sistemleri için PLC sistemleri programlama, elektrik panosu yapımı, elektronik…
Gömülü yazılım, Otonom algoritmalar ve yazılım
Gömülü yazılım, web yazılımı
PHP ve PHP tabanlı frameworkleri kullanarak hem sunucu hem istemci taraflı kodlama yapmak.
Eğitim Geçmişi
(3.33 / 4) derecesiyle mezun oldu.
(2.87 / 4) derecesiyle mezun oldu.
Sertifikalar & Başarılar
Kullanıcıya ait test sonucu bulunmamaktadır.
Dil Becerileri
Son Forum Aktiviteleri
1Kullanıcıya ait forum aktivitesi bulunmamaktadır.
Python öğrenmeye başlamadan önce hangi konulara hakim olmalıyım?
Merhaba,
Bu sorunun cevabı, diğer tüm programlama dilleri için de geçerli olan kuralar göre; Python ile ne yapmak istediğinize bağlı olarak değişebilmektedir. Basit olarak bir tek dosyadan oluşan küçük bir konsol uygulaması yazabilirsiniz. Veya yapay zeka ile, öğrenme ile ilgili küçük bir method da yazabilirsiniz.
Eğer programlamada yeni iseniz öncelikle genel olarak farklı programlama dillerinde de birbirine çok benzer ve hatta kısmen aynı şekilde kullanılan deyimlere (if-else, switch-case, döngüler, ...) âşinalık kazanmak faydalı olacaktır. Bunu yaparken bir öneri olarak algoritma akış şemalarını kullanmanızı ve sonrasında kodlama yapmanızı söyleyebilirim. Bunun için küçük problemleri çözmeye yönelik uygulamalarla başlayabilirsiniz. Sonrasında nesne tabanlı programlama (object oriented programming) tekniklerini detaylı şekilde öğrenip uygulayabilirsiniz.
İyi çalışmalar...