-
Android Cihazlar ve Android İşletim Sistemi Üzerine Genel Bilgiler
-
Android için Geliştirme Ortamının Kurulması
-
Android Studio'yu Tanıyalım
-
Android Projesi Oluşturmak
-
Activity Sınıfı
-
Layout
-
AndroidManifest.xml
-
Uygulamanın Cihaz Üzerinde Çalıştırılması
-
Görsel Komponentler
-
Farklı Android Cihazları Desteklemek
-
Action Bar Eklemek
-
WebView Kullanımı
-
Android'de Video Oynatmak
-
Ses Kayıt İşlemleri
-
Intent'ler - Diğer Uygulamalarla Etkileşime Geçmek
-
ListView Kullanımı
-
RecyclerView
-
Destekleme Kütüphanesi'nin (Support Library) Kurulumu
-
Fragment ile Dinamik Kullanıcı Arayüzü (UI) Oluşturmak
-
Uygulamanın Paketlenmesi ve İmzalanması
-
Adım Adım Google Play Store'da Uygulama Yayınlama
-
Android Cihazlar ve Android İşletim Sistemi Üzerine Genel Bilgiler
-
Android için Sık Sorulan Sorular
Android'de çok bölmeli (multi-pane) dinamik arayüzler oluşturmak istediğinizde, Activity davranışlarını ve arayüz bileşenlerini (liste, düğme vs), Activity'nize girip çıkabilen modüller halinde tutmalısınız. Bu modülleri Fragment sınıfı ile oluşturabilirsiniz. Fragment'lar, yaşam döngülerini yönetebileceğiniz, özel layout'ları tanımlanabilen iç içe geçmiş Activity'ler gibi davranır.
Fragment'lar ile ilgili bu bölümleri daha kolay öğrenebilmek için Activity yaşam döngüsü belgesini okumak yararlı olabilir.
Bir Fragment kendi layout'unu tanımladığında öteki Fragment'lar ile birlikte farklı kombinasyonlar oluşturacak şekilde bir Activity'nin içinde yapılandırılabilir. Böylece layout yapılandırmanızı farklı boyuttaki ekranlar için değiştirebilirsiniz. Örneğin küçük ekranlarda tek fragment'ın gösterilmesini veya geniş ekranlarda iki veya daha fazla fragment'ın gösterilmesini sağlayabilirsiniz.
Bu eğitim içeriğinde Fragment'lar ile nasıl dinamik bir kullanıcı deneyimi oluşturacağınızı ve farklı ekran boyutları olan cihazlarda uygulamanızın kullanıcı deneyimini nasıl iyileştireceğinizi bulacaksınız. Bu sırada Android 1.6'ya kadar eski sürümlerle çalışan cihazları da desteklemeye devam edebileceksiniz.
Sıradaki konular
- Fragment Oluşturmak: Bir Fragment'ı nasıl oluşturacağınızı ve onun callback metotları içinde temel davranışlarını nasıl gerçekleyeceğinizi (implementation) öğrenebilirsiniz.
- Esnek Arayüz Oluşturmak: Farklı ekranlar için farklı fragment yapılandırmaları sağlayan layout'lar ile uygulamanızı nasıl oluşturacağınızı öğrenebilirsiniz.
- Diğer Fragment'lar ile İletişime Geçmek: Bir Fragment'tan Activity'ye ve diğer Fragment'lara nasıl iletişim yolu oluşturacağınızı öğrenebilirsiniz.
Bu sayfadaki parçalar Android Open Source Project kapsamında oluşturulmuş ve paylaşılmış içeriğin küçük değişiklikler yapılmış hâlidir ve Creative Commons 2.5 Attribution License'ta belirlenen koşullara göre kullanılmıştır.
Bu eğitim içeriğinin orijinal hâline buradan ulaşabilirsiniz: Building a Dynamic UI with Fragments
Portions of this page are modifications based on work created and shared by the Android Open Source Project and used according to terms described in the Creative Commons 2.5 Attribution License.
Orijinal source page: Building a Dynamic UI with Fragments