Soru & Cevap

Anlatım Sistemleri Değişik

01.08.2014 - 04:59

Yanlış yerde soruyorsam affedin. Neden bu sitede bi bilgi öğretmeden geçiliyor mesela ben hiç her yazdığınız koddan sonra noktalı virgül ekleyin diye görmedim veya değişken oluşturma kuralları, syntax kuralları. Thread'e baktım hiç ibr halt anlamadım şimdi başka bir yerden öğrenmek zorundayım. public, static, void, protected, friendly ne demektir diye yazılmadı keşke daha iyi bir öğrenme yerim olsaydı ama maalesef yok.

19 Görüntülenme

7 Cevap

Sitedeki sorulara cevap verebilmek için giriş yapın ya da üye olun.

Profile picture for user ayesilbag
ayesilbag
06.08.2014 - 07:37

Arkadaşım eğer görebiliyorsan eğitimin konu başlığı "android eğitimi" senin öğrenmek istediklerin (public, static, void, protected, friendly) java ya ait kalıplar. 

Android için temel java bilgisine ihtiyacın var , adamlar da dilleri döndüğü kadar anlatmış , insanların emeklerini boşa çıkaracak sözler etmekten kaçınalım lütfen! .

Daha iyi öğrenme yerinde var! öyle yok deyip kolay yolu seçme derim. 

İşte sana daha iyi öğrenme yeri ;  " kitaplar"...

 

 

 

picture-16986-1419455985.png
AndroDevTurk
02.08.2014 - 04:27

JAVA (Java - Dr. Turhan Çoban) gibi bir kitap alıp böyle basit şeyleri öğrenebilirsiniz.

 

Profile picture for user inyourdream
inyourdream
02.08.2014 - 04:22

Evet o kadar da kolay bi iş değil biraz uğraş ve sabır istiyor ama madem android eğitimi vercektiniz bari ilk baştan java'dan basit şeylerle başlayıp insların kafasını karıştırmasasydınız. Cidden istihza.com gerçekten sihirli değnek eğer python öğrencekseniz oraya gidin

Profile picture for user oztrkfurkan
oztrkfurkan
02.08.2014 - 01:09

en basit haliyele ; public global değişken tanımlarken kullanılır. tanımladığınız değişkene diğer class veye fonksiyon dışndan diğer classlar vs erişebilir. void fonksiyonlarınız sonunda herhangi bir değer döndürmüyorsanız kullanırsınız. protected, public in tam tersi şekilde çalışır. friendly ise değişkinlere pbulic den daha kısıtlı bir erişim sağlar. static bir değişkenin değerinin program içinde hiçbirşekilde değişmesini istemiyorsanız ullanırsınz. bu kavramlar genelde bir program birden çok kişi tarafından kullanılıyorsa yetkilendirme açısından bir hiyeraşi oluşturmak için kullanılır. eğer kodun tamamını kendiniz yazıyorsanız  hangisini çok da bir anlam ifade etmez.

inyourdream
02.08.2014 - 04:24
Teşekkürler bir cevapta yazılabilecek kadarını yazmışsınız da final değişmemesini sağlamıyor muydu ?
Profile picture for user kemalkirezci
kemalkirezci
01.08.2014 - 09:09

İlk SQL'e başladığımda Field adını USER verdim diye sorgum günlerce çalışmadı. Kafayı yiyecektim nasıl olmaz diye, yanlış hiçbirşey yoktu. Ama field'a verdiğim isim SQL'e ait bir isim diye sorgum çalışmıyordu. Kimsede dememiş ki, o öyle olmaz diye. Bunu öğrenmem 2 günümü almıştı. Maalesef ki her aradığımızı hemen biryerlerde bulamıyoruz. Yazılım işi dipsiz bir kuyu. Araştırma yapmak kod yazmanın yarısıdır bence...

Ömercan Çelikler
01.08.2014 - 09:30
Katılıyorum bende.
Profile picture for user inyourdream
inyourdream
01.08.2014 - 06:32

İlk başta Python öğrendim bir siteden başladım. Sonra baktım bir şey anlamadım, dediklerini yapamadım. Sonra başka bir siteye(istihza.com) baktım onada başladım ilk bölümlerine her şeyi kavradım ve yapabildim. Ben acemi bir programlamacı değilim. Yani blogundaki şeylerle alakası yok. Ve aslında yeni bir blog buldum : yazılımokulu.wordpress adam her şeyi açıklamış, güzelce anlatmış. Yani bu sitede olan şey şu gibi : 

1.sınıf'a birisi gelmiş. Öğretmen de oğlum tahtaya bak demiş sonra bunlar sırasıyla +, -, %, x. +'da toplarsın, -'de çıkarırsın, %'de bölersin, x'de çarparsın. Şu problemi çöz : Güneş'in kütlesi = 1,9891 ×1030 kg. Dünya'nın kütlesinin 332.946 katı. Sen de bana Dünya'nın kütlesini, ağırlığını, çapını bul.

Ahmet Burak Demirkoparan
01.08.2014 - 06:57
malesef bu işler böyle biraz araştırmacı olmayı zorunlu kılıyor herkes bu süreçlerden geçiyor ben yeni başladığımda stressten deliriyordum anlamadıkça yapamadıkça ama zamanla tecrübelenerek bu sorunların çoğunu aştım.önümüzde google gibi bir nimet varken hiçbir şey dert değil kanımca. kaldı ki android programlayacak birisinin temel düzeyde java bilgisi olduğu farz edilir.yoksa en azından öncesinde google amca veya başka web sitelerden yararlanarak java dünyasını temel olarak anladıktan sonra buradan devam etmesi daha mantıklı olur.buraya döküman yazanların tek tek syntax anlatması beklenemez malesef.
Halil Karaköse
02.08.2014 - 01:43
Bu sitedeki Android egitimlerini oldukca faydali buldum ve cok sey ogrendim. Bir gsm operatorunun boyle projelerle ugrasmasi cok sevindirici. Internette Turkce kaynak yok denecek kadar az. Online egitim sitelerinin sihirli degnek olmadigini unutmamak gerek. Bir hocanin ogretimi kadar verimli olmayabilir. Anlatimi kesip gercek zamanli olarak soru sorma imkanimiz yok. Bu noktada ogrenci biraz daha caba harcamasi gerekiyor bence.
picture-399-1379511904.jpg
halil
01.08.2014 - 05:14

Selam,

Konu hakkında bu blogumda  biraz bahsetmiştim. Ayrıca Tüm kavramların açıklaması olmasada dökümanları baştan sona okursan daha anlayarak net gidebileceğini görebiliceksin. Anlamadığınız her noktada bizlerden destek alabilirsin.

Başarılar