Gpl-Gnu-Public domain şeklinde özgür yazılım ,içerik vs, dağıtımına izin verilen ticari kullanım hakkı veren içerik tercih edin. Satış yapmak ticari kullanıma girer. "Commercial Usage is allowed" olmalı.
Creative Commons'larda bazen eser sahibinin adı vs atıf gerektirir. Yani yapımcı adı ya url si uygulamaya konulmalıdır.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Creative_Commons
Google Play'e gelince robotik incelemelerle çıkan uygunsuzluğu kullanıcıya askıya alındı diye mail göndereceğine bak arkadaş burada bir ikon var, ya da işte buraya bir resim koymuşsun belki indirdiğin sitede yanlış bilgi vardı. "Ben bile makinemle bir milyon içeriği eşletirip buluyorum. Sende robot değilsin hata yapabilirsin, al bunu düzelt sonra gönder." denilebilir. Eğer ısrar edersem beni banla. Ben yine Google Play'in geliştiricilere eşit davrandığını, telif hakkından dem vursa da belirli uygulamalara göz yumduğunu düşünüyorum.
Yine de dikkat et aylarca uğraştığın ürünün,emeğinheba olmasın. Ben Google Play'e Tv programı eklemek istedim. Her defasında askıya alındı. İçerik sahipleriyle ilişkinizi bulamadık dediler. Hangi kanal itiraz ediyor paylaşılmıyor. Ama Google Play'de hala onlarca canlı tv uygulaması var. Birinin hesabı durduruluyor,durduralan hesaba ait admob reklamları teker terek askıya alnıyor. Diğeri aynı içeriği iki senedir yayınlıyor. Demek ki iyi olan bir kaç tanesine izin verilip diğerleri bir editörün onayından geçip siliniyor. Uygulamayı ekledin arada geçen 3 saatlik sürede robotik incelemeden sonra bir amca/ablanın son kontrolüne giriyor sanırım. Çünkü robot porno resminin lisansını getirir, amacını ortaya koyamaz. Google'da çalışan X amca(türkçe içerik için) son kontrolü yapıyor olabilir. Bu adam daha öncede bu uygulamayı eklemek istedi diyor. Developer adından belki ip adresinden biliyor. En iyi programı da yapsan arkalarında büyük bir editör timinin olduğunu unutmmak gerekir. Programını bunlara sevdiremezsen Zombie apps olur. Yani öne çıkmaz, sevilmez.
Edindiğim izlenim Google Play'ın geliştiricilere şeffaf ve adil olmadığıdır. 3 sefer askıya alacağına 100 sefer al ama hesapları kapatma. 3 sefer şans vereceğine 10 sefer ver. Zor mu acaba.
Samsung Seller, Yandex, Amazon'a da uygulama koydum. 1 kuruş ödemedim. Koreli çalışan inceliyor ve programın eksiği varsa bildiriyor. Google'ın servislerinde sık duyulan cümleler.
"Engellendi,Durduruldu,Askıya Alındı,İptal Edildi,Reddedildi"