Geleceği Yazanlar

Elveda Eclipse, Merhaba Android Studio!

Kısa bir aradan sonra herkese tekrar merhaba! Daha önce, Geleceği Yazanlar'daki Android eğitim içeriklerinin Eclipse'ten Android Studio'ya geçeceğini sizlere duyurmuştuk. Yoğun çalışmalar sonucunda sitedeki tüm içeriklerimizi en güncel sürüm olan Android Studio 1.2.2 ile uyumlu hale getirdik. Art&#...

Cansu Uludağ |

15.07.2015

Kısa bir aradan sonra herkese tekrar merhaba!

Daha önce, Geleceği Yazanlar'daki Android eğitim içeriklerinin Eclipse'ten Android Studio'ya geçeceğini sizlere duyurmuştuk. Yoğun çalışmalar sonucunda sitedeki tüm içeriklerimizi en güncel sürüm olan Android Studio 1.2.2 ile uyumlu hale getirdik. Artık sadece Java'ya giriş yaparken Eclipse kullanmanız gerekiyor, onun haricindeki tüm eğitim içeriklerinde, biz de tüm dünya gibi Android Studio'nun güzelliklerinden faydalanacağız :).

Geliştirme ortamının kurulumundan, başka bir IDE'de oluşturduğunuz projeyi Android Studio'ya eklemeye, yeni bir proje oluşturmaktan, en yeni proje örneklerine kadar 40'a yakın eğitim içeriğimizi sizler için güncelledik.

Peki, nedir bu Android Studio'nun bize sağladığı kolaylıklar? Aramıza yeni katılan arkadaşımız Berkin'in kaleminden aktaralım:

  • Gradle tabanlı, esnek proje inşa sistemi.
  • Farklı özellik ve sürümlere göre çoklu APK çıktısı.
  • Temel proje şablonlarıyla hızlı ve kolay proje üretimi.
  • Ekran tasarımlarını kolaylaştıran sürükle-bırak özellikli zengin editör.
  • Uygulamanın performansı, kullanılabilirliği, farklı sürümlerde çalışabilirliğinin kontrol edilebileceği test araçları.
  • Kolay ve güvenli APK imzalanması.
  • Ek uğraşa gerek kalmadan Google hizmetlerini uygulamaya ekleyebilme.

Android Studio ile mobil uygulama geliştirmek isteyen ve Android Studio'yu tanımak isteyen herkesi, eğitimlerimize göz atmaya ve bilgilerini güncellemeye davet ediyoruz.

İyi eğlenceler! :)

Cansu Uludağ |

15.07.2015

Yorumlar

Ahmet Samet Halıcı
21.07.2015 - 12:41

Emeği geçenlerin ellerine sağlık.. Yapılmış bir şeyi yeniden güncellemek bu işe sıkıca sarıldığınızın göstergesi tebrik ve teşekkür ederim

Cihat Can
21.07.2015 - 12:51

Emeği geçenlerin ellerine sağlık bu ekip bir harika işlerini iyi yapıyorlar ve android yazarlara kolaylık sağladılar.

veysel
21.07.2015 - 02:46

Harika bir hizmet...tebrikler..:)