Gürkan
Gürkan
Tekirdağ
14/07/2016 tarihinden beri üye
380 GY Puanı
25K GY Sırası

Kişisel Sayfaları

İlgi Alanları

2 Rozet
0 Sertifika
4 Soru Sordu
7 Cevap Verdi
0 Blog Yazısı
0 Etiket Takibi

Hakkında

İş Tecrubesi

Kullanıcıya ait İş tecrübesi bilgisi bulunmamaktadır.

Eğitim Geçmişi

Marmara Üniversitesi
| Aralık 2020 - Aralık 2020

Sertifikalar & Başarılar

GY Sertifikaları (0)
Kullanıcının GY sertifikası bulunmamaktadır.
Diğer Sertifikaları (0)
Kullanıcıya ait sertifika bulunmamaktadır.
Test Sonuçları (0)

Kullanıcıya ait test sonucu bulunmamaktadır.

Dil Becerileri

Son Forum Aktiviteleri

11
Tümünü Gör

Uygulamalarımı Yorumlayın

Merhaba arkadaşlar,

Bu işe gireli yaklaşık 3 ay oldu. Bu süre zarfında 3 tane android uygulama yaptım. Ancak toplam ve geçerli yükleme sayıları beni hiç tatmin etmedi. ASO bilgim de var biraz. Uygulamalarıma şu linkten bakabilirsiniz:

https://play.google.com/store/apps/developer?id=G%C3%BCrkan+%C3%87atak

Bunlar da uygulama istatistikleri. Uygulamalarda insanlar indirmiş ama hep silmişler, bu oran'ın normali kaçtır? Neler önerebilirsiniz? 

Teşekkürler...

 

Görsel kaldırıldı.

8 yıl 2 ay önce yanıtladın

Google analytics oturum süresi 00:00:00 gösteriyor.

Merhaba,
Google analytics'i 5 gün önce kendi projeme entegre ettim. Şunun farkına vardım oturumların nerdeyse yarısının süresi 00:00:00. Diğer geri kalan yarısında problem yok onlar normal görünüyor. Uygulamamda 1 activity var, swipe tab kullanıyorum.
Bu sorunun temel sebebi nedir? Nasıl çözerim? 
 

8 yıl 2 ay önce yanıtladın

Offline uygulamalar için reklam sorunu

Merhaba arkadaşlar,

Geliştirdiğim uygulamalar genelde offline uygulamalar oluyor şimdilik. Kullanıcının yazdığım uygulamaları kullanması için interneti açması şart olmuyor, uygulamam internetsiz de çalışıyor. Uygulamaya reklam koyuyorum ancak hepimizin bildiği üzere reklamlar ancak internet bağlantısı varken gösteriliyor. Sonuç olarak eğer uygulamanız offline çalışan bir uygulama ise kullanıcıların büyük çoğunluğu programa girince reklamları göremiyor. 

Offline çalışan bir uygulama yazmak, reklam geliri açısından sıkıntılı. Sizce bu sorunu nasıl çözerim?

Reklam Gelirleri(Güncel)

Merhaba arkadaşlar, biz yeni android geliştiriciler olarak türkçe kaynak bulmak maalesef zor. Bulsak bile güncel olmuyor mesela araştırma yapıyorum, 3 yıl önceki yazılar karşıma çıkıyor. 3 yıl önce admob bugün verdiğinin 5 katını veriyormuş, bu bilgi benim bir işime yaramaz ki. Dolayısıyla güncel bilgiye ihtiyacımız oluyor yeni geliştiriciler olarak. İngilizce araştırıyorum, o zaman da Türkiye ile uygun olmayan bilgilere ulaşıyorum. Atıyorum diyor ki startapp ecpm değeri 8 $, bu değer Amerikada 8$ iken Türkiye'de 1TL olabiliyor. Öncelikle konunun biraz da yeni başlayanlara bilgi olması için bir kaç bilgi vereceğim.(Bunları bilenler direk sorulara geçebilirler) Terimlerden bahsedelim.

Revenue = Gelir(çoğumuzun bildiği üzere).

Impressions = Reklamın toplam görüntülenme sayısı(tıklanma değil).

Clicks = Adından da anlaşılacağı üzere verdiğin reklamlara toplam tıklanma sayısı.

CTR = Click Through Rate, bu ise toplam görüntülenmeye göre kaç tıklanma olduğu, mesela uygulamanda reklamlar 1000 defa görüntülendi ve kullanıcılar bu görüntülenen reklamlara 50 defa tıkladıysa buradan CTR = 50/1000 = %5 yapar. Bildiğim kadarıyla Admob stratejisinde bu yüzde önemlidir çünkü Admob tıklamaya önem veren bir reklam şirketidir.(Tam araştırmadım ama kanımca çoğu reklam şirketi öyle emin değilim)

eCPM =(Effective Cost Per Mille) Türkçesi BGBG, (Bin Gösterim Başına Gelir) Bu kavram da adından anlaşılacağı üzere bin gösterime ne kadar para kazandığını gösterir. Bir reklam şirketinin eCPM'si ne kadar yüksekse o kadar iyidir. Bunu da şu örnekle anlatayım, mesela admob eCPM'si 2$, StartApp'da 5$ diyelim. Admob diyor ki 1000 gösterim yap sana 2$ vereyim, StartApp'da diyor ki 5$ vereyim. Sen admob reklam verip 10.000 görüntülenme(impression) alırsan admob sana 10x2$= 20$ verir, Diğer yandan StartApp 10x5$ = 50$ verir. Hiç bilmeyenler için bu kadar detaylı anlatıyorum.

Evet arkadaşlar tanımlardan bahsettik şimdi benim bir kaç sorum olacaktı.

1-)  Android uygulamalardan reklamlardan günlük kazancınız nedir? Bunun yanı sıra toplam indirilme sayısı, tahmini günlük aktif kullanıcı ve süreleri nelerdir?

2-) Hangi reklam şirketini kullanıyorsunuz? Uygulamanız Türkçe mi? Türkçe uygulamalar için admob ve startapp dan başka reklam veren firmalar var mı? Sizin uygulamanın şuan eCPM değeri nedir?

3-) Play store'da başka para kazanma stratejiniz var mı? Uygulama için satın alma olur, uygulamayı direkt satma olur. Birinden duyduğuma göre Türkiye'den ücretli uygulama koymak yasakmış. Yani sadece ücretsiz uygulama koyabiliyormuşuz. Ben zilyon tane ücretli türkçe uygulama gördüm. Bunlar nasıl ücretli yaptılar uygulamalarını? Hepsi yurtdışında yaşıyor olamaz ya 1 olur 2 olur 5 olur.

Evet arkadaşlar genel olarak sorularım bunlar, özellikle yeni başlayanlarında çok merak ettiği konular bunlar. Bazı sorular çok basit gelebilir ama gerçekten de internette cevabı yok, var ama güncel değil 4 sene önceki cevaplar o günden bugüne çok şey değişmiştir diye düşünerek bu soruları sordum. Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

sadece merak ediyorum konu dışı biraz

21 Ekim 2016 tarihinde cevaplandı

Devlet üniversitelerinde alanınla ilgili bir bölüm okuyabilirsin. Ben son sene çalışarak Türkiye'nin en iyi üniversitelerinin birinde Bilgisayar Mühendisliği kazandım ve mezun oldum 4 ay önce. Yani son sene çalışarak kazanamayacaksın diye bir şey yok. Anladığım kadarıyla çalışma disiplini olan birisin, YGS - LYS üstesinden gelebilirsin diye düşünüyorum çok çalışarak. Sadece sınava odaklan bu yıl, üniversiteyi kazan sonrasında yine yazılımını yaparsın. Soruna gelince, benim bildiğim yok böyle bir bölüm yani yine sonuç YGS - LYS'ye çıkıyor. Hangi dilde ne tür projeler ürettin? Merak ettim açıkçası :)

Yazılım konusunda gelişmem için yardımcı olabilir misiniz

19 Ekim 2016 tarihinde cevaplandı

İngilizceye önem ver zira Türkçe kaynak yok internette. 2.si alanını baştan seç ve onun üzerine projeler geliştir(Eğer paralı yapabileceğin projeler bulabilirsen daha motive olursun ama kendini geliştirme amaçlı da yapman senin yararına). Okul bitmeden kendini iş hayatına hazırla.

Admob reklamları tıklama sayısı

19 Ekim 2016 tarihinde cevaplandı

Fotoğraf paylaşsaydın daha iyi olurdu kanımca, bunun sebebi kullanıcıların bazen az bazen çok tıklamasıyla ilgili. Sürekli statik gidecek diye bir şey yok ki. Mesela bir kola markasını düşün hergün aynı mı satıyor? Bazen düşüyor, bazen artıyor. Herhalde bazı şüphelerin var admob tarafında ama onların kasıtlı - kasıtsız bir yanlışlık yapacağını sanmam.

Android Uygulama İçin İyi Online Veri Tabanı Hizmeti?

Firebase - https://firebase.google.com/
AWS Mobile - https://aws.amazon.com/mobile/
Buddy - http://buddy.com
Kinvey - http://www.kinvey.com

Bunlara bakabilirsin, bunlar free-tier yani başta ücretsiz, ilerde ücretli olabilir.

AdMob reklam kimliği sayısı

25 Temmuz 2016 tarihinde cevaplandı

Kanaatimce olmaz, ayrıca hepsini ayrı reklam kimliğiyle gösterirsen implement etmesi zor olur. İmplement ettikten sonra da gelirleri hesaplamak falan zor olur.