Kemal Terzi
Kemal Terzi
Öğrenci Konya
06/04/2020 tarihinden beri üye
725 GY Puanı
7K GY Sırası

Kişisel Sayfaları

İlgi Alanları

1 Rozet
1 Sertifika
0 Soru Sordu
4 Cevap Verdi
0 Blog Yazısı
5 Etiket Takibi

Hakkında

İş Tecrubesi

Kullanıcıya ait İş tecrübesi bilgisi bulunmamaktadır.

Eğitim Geçmişi

Dolapoğlu Anadolu Lisesi
Sayısal | Eylül 2018

Sertifikalar & Başarılar

GY Sertifikaları (1)
Python 101 Sertifikası
Veriliş Tarihi: Nisan 2020
Diğer Sertifikaları (0)
Kullanıcıya ait sertifika bulunmamaktadır.
Test Sonuçları (0)

Kullanıcıya ait test sonucu bulunmamaktadır.

Dil Becerileri

Son Forum Aktiviteleri

4
Tümünü Gör

Kullanıcıya ait forum aktivitesi bulunmamaktadır.

Arduino 101 Sınavını Geçtim. Arduino 201 Sınavına Giremiyorum.

31 Mart 2021 tarihinde cevaplandı

Merhaba, bazı kullanıcılar bu sorunla daha önce de karşılaşmıştı. Bir kullanıcı da bir süre bekledikten sonra (bir sonraki gün) sorunun düzeldiğini belirtmişti. Ek olarak tarayıcınızı sıfırlamayı veya kaldırıp tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz. Bu sorunu, düzeltilmesi için "Bize Ulaşın" kısmından detaylı olarak yetkililere bildirmenizde fayda var. İyi günler.

Merhabalar ben daha dün kayıt oldum bu siteye. Daha çocuğum. Yazılım yazmak istiyorum. Ücretsiz ve Türkçe yazılım yazma uygulamaları varsa önerebilir misiniz?

28 Mart 2021 tarihinde cevaplandı

Merhaba Ali. Öncelikle yazılımın, programlamanın ne olduğunu ve ne işe yaradığını kavrayabilmen çok önemli. Gerçek hayatta yazılımın yerini, önemini bilmen; yeni teknolojileri takip edebilmen, onlarla neler yapıldığını da bilmen aynı şekilde öyle. Bu tür temel konuları araştırman ilerde kullanacağın programlama dilini veya dillerini daha iyi seçmene hatta ilgi alanlarını ve yapmak istediklerini daha iyi kavramana bile sebep olabilir. Onun için her zaman araştırmacı ol. Aklına takılan tüm soruları Google' a yaz ve okuyup öğrenmeye bak. Eğer çok kafan karışırsa veya anlayamadığın şeyler olursa foruma soru sormaktan çekinme. Programlamaya attığın ilk adımda herhangi bir dili öğrenmeden önce algoritma nedir, akış şeması nasıl oluşturulur bunları öğrenmende fayda var zira bunlar her programlama dillerinin ortak çalışma prensipleridir, kurallarıdır. Sonrasında bunları öğrendikçe ve araştırdıkça kodlamanın temel mantığı kafanda şekillenecektir. Algoritmayı ve işlem basamaklarının mantığını daha iyi kavrayabilmen için biraz Scratch da öğrenebilirsin. Geleceği Yazanlar' da eğitim içerikleri var, bol pratik yaptığın sürece yararlı olacağından eminim. Bundan sonra artık programlama dili öğrenmeye başlayabilirsin. Python, Java, C# ve daha bir çok programlama dili var. Geleceği Yazanlar' da eğitimlerini alabilirsin. Hangisini öğreneceğin tamamen senin kararın. Ben daha basit olduğu için ve yazdığın kodları kendi editöründe hemen test edebilme imkanı olduğu için okulda Python öğrenmiştim. Sen mobil uygulama geliştirmek istiyorsan Kotlin, Swift de öğrenebilirsin. Web site tasarlamaya daha çok ilgi duyuyorsan HTML, CSS öğrenmek isteyebilirsin. Beraberinde Java da öğrenebilirsin web site tasarlarken çok yardımcı olur. Öğrendiğin programlama dillerinin kodlarını yazacağın uygulamaların ne olduğunu ve nasıl indirilip kurulduğu videolarda genellikle gösteriliyor. Dediğim gibi kafana takılanları araştır, oku, videolar izle, sorular sor ve öğrenmeye bak. Anlayamadığın şeyler için üzülme, foruma sormaktan çekinme. Vazgeçmediğin sürece gerçekten istiyorsan yapamayacağın şey yok. Yeter ki sevdiğin uğraşı edin, sevdiğin işi yap. Başarılar diliyorum sana.