Soru & Cevap

Veritabanı kullanımı hakkında ? ...

12.01.2019 - 03:51

Androidte yenyim.Veri tabanı nasıl işliyor anlamadım.Mssql kullandım.sqlite zorluk çekmem ama bildiğim kadarıyla bu veritabanı telefonda tutuluyor.Ne gibi uygulamalarda kullanılır,kullanılmalı ? Sanırım oncreate ile kontrol edilir yoksa db üretilir.uygulama kapanırsa da db eklendiği verilerle kalıcıdır.Uygulama açılırsa da db kontrol edilir varsa veriler çekilir.Burada yanlış olduğum yerleri bildirmeniz , bu işlemleri öğrenebileceğim bir kaynak(örnekli) ta verebilirseniz sevinirim.

13 Görüntülenme

1 Cevap

Sitedeki sorulara cevap verebilmek için giriş yapın ya da üye olun.

Profile picture for user ardakazanc
ardakazanc
12.01.2019 - 07:31

Merhaba Cihan, 

Sorunda ki Android-Database mimarisini hakkında bilgi vermem gerekirse şu şekilde başlamak isterim.

Veritabanında eğer ki veriler kalıcı tutulması gerekiyorsa, yapılandırılmış ise veritabanı idealdir. Android bu konuda SQLite veritabanını kullanmaktadır. Bir veritabanı kullanman gereken API'ler  android.database.sqlite paketinde yer almaktadır.

Dikkat: Bu API'ler güçlü olsalar da, oldukça düşük seviyelidirler ve çok fazla zaman ve çaba harcamasını gerektirir:

- Ham SQL sorgularının derleme zamanı doğrulaması yoktur. Veri grafiğiniz değiştikçe, etkilenen SQL sorgularını manuel olarak güncellemeniz gerekir. Bu işlem zaman alıcı ve hataya açık olabilir.
- SQL sorguları ve veri nesneleri arasında dönüştürmek için çok sayıda kaynak kod kullanmanız gerekir.

Bu nedenlerle, uygulamanızın SQLite veritabanlarındaki bilgilere erişmek için Room Persistence Library gibi bir soyutlama katmanı olarak kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. .

Kaynak ;

https://developer.android.com/training/data-storage/room/

https://developer.android.com/training/data-storage/sqlite

Ne gibi uygulamalarda kullanılır sorusu çok açık bir soru aslında. Genel hatlarıyla şu şekilde bir yorum getirebilirim. Lokal Bilgi Yarışmaları, Lokal Not Defteri.

Birden fazla kullanıcının ortak bir veritabanına bağlı olduğu sistemlerde ise cloud veritabanı hizmeleri kullanman gerekebilir.

İyi çalışmalar dilerim.