Geleceği Yazanlar

10.000 Üyeye Ulaşırken

Merhaba! Gelecegi Yazanlar Projesi'nde 4. aya girdiğimiz bugünlerde üye sayımızın 10.000'e ulaşmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Geliştirici ve geliştirici adaylarıyla birlikte bir ülkenin geleceğini şekillendirmeye çalışmak, mobil ekosistemde tüketimden üretime geçmek, ...

Merhaba!

Gelecegi Yazanlar Projesi'nde 4. aya girdiğimiz bugünlerde üye sayımızın 10.000'e ulaşmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Geliştirici ve geliştirici adaylarıyla birlikte bir ülkenin geleceğini şekillendirmeye çalışmak, mobil ekosistemde tüketimden üretime geçmek, bizlerin övünç kaynağı.

Toplulukla sohbet ederken "Geleceği Yazanlar nedir?" diye soranlara verdiğimiz cevabı, buradan tüm toplulukla paylaşmak isteriz:

Mobil dünya bir koca bir okyanus, eğitimlerimiz size verdiğimiz gemiler, Blog bölümü uzakları görmenizi sağlayan dürbünümüz, Etkinlikler sayfası faydalanacağınız limanlar, Soru&Cevap bölümü ise sizlere her türlü yardımı verebildiğimiz iletişim kanalımız.

Blog kısmında bugüne dek sektörün önemli isimleri tarafından yazılmış vizyon aktarımlarına ve programcılık trendlerine yer verdik. Ciddi rakamlara ulaşan blog okumaları, topluluğun bu konuda ne kadar iştahlı olduğunun ilginç bir göstergesi.

Soru&Cevap modülü, bu ekosistemin bir diğer önemli öğesi. Sizlerin daha kolay çözüm bulması için bu bölüme sık sık yeni özellikler ekliyoruz. Bugüne dek yaklaşık 500 sorunun sorulup, bu sorulara 1.700'ün üzerinde cevabın gelmesi, bir diğer sevinç kaynağımız. Bu sayının günden güne artması, daha çok projeye başlandığının ve üretime geçildiğinin en büyük kanıtı.

Bu bağlamda, sürekli evrilen sitemizdeki değişikliklerden de biraz bahsedelim: Birkaç yüz sayfa eğitim içeriğiyle başladığımız projede şu an 1.600 sayfa eğitim içeriği ve 15.000 satır kodu geçmiş durumdayız. Hemen hemen her hafta bu sayıyı eklediğimiz yeni belgelerle artırmaya devam ediyoruz. Örneğin bu hafta şu yeni eğitim içerikleri siteye eklenmiş:

 

Geleceği Yazanlar şehrinizde!

Etkinlikler bölümümüzde şimdiye kadar sizlere 42 etkinliğin haberi verdik, yeni etkinlikleri eklemeye ve sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Bu süreçte 6 üniversitede Geleceği Yazanlar mobil programlama günü yaptık. Google DevFest, HacktheHackathon ve Turkcell Teknoloji Zirvesi'nde sizlerle bir araya geldik. Bu birlikteliklerimiz artarak devam edecek. Türkiye'nin dört bir yanına dağılmış 45 şehirdeki 57 üniversiteye giderek buralarda geliştirici günleri, çalıştaylar yapacağız. Çok yakında duyurusunu yapacağımız oyun programlama etkinliğiyle, hem mobil platformun eğlenceli yüzünü etkinliklerimize ekleyeceğiz hem de sizlerle birlikte olacağız.

Hoşçakalın!